Szerkesztőségi előszó

 

Az Alkotmánybírósági Szemle szerkesztősége a lap kiadójával közösen a 2010-ben indult folyóirat tartalmának megújítására szánta el magát. A tartalomjegyzék megpillantásával rögtön szembetűnő változás, hogy a most kézben tartott nyomtatott lapban ezentúl kizárólag szakmai cikkeket talál a tisztelt Olvasó, míg a folyóirathoz továbbra is szorosan kötődő, az Alkotmánybíróság határozatait és végzéseit szemléző döntvénytárat a Kiadó a lap honlapján (abszemle.hu) elektronikus formában teszi hozzáférhetővé.

Meggyőződésünk, hogy az Alkotmánybírósági Szemle a megújult, profiltisztított formájában még célirányosabban és sokoldalúbban fogja szolgálni az Alkotmánybíróság tevékenységét figyelemmel követő tudományos és gyakorlati szakemberek érdeklődését. Míg a folyóirat nyomtatott része tudományos szaklapként az Alkotmánybíróság munkájához kötődő, illetve aktuális alkotmányjogi kérdéseket taglaló, magas színvonalú írásoknak kíván mérvadó fórumává válni, addig az elektronikus formátumú döntvénytár a megszokott minőségben, lényegre törő összefoglalókkal segíti a testület joggyakorlatát követni szándékozók munkáját.

Amiben nincs változás: a folyóirat a jövőben is évente kétszer jelenik meg, így a 2018. évi I. lapszámhoz kötődő döntvénytár az alkotmánybírók első féléves munkájának termését szemlézi. Ehhez is, és a kézben tartott kiváló szakmai írásokhoz is jó olvasást kívánunk!

 

 

a Szerkesztők
(A lap 2018/1. lapszámában megjelent előszó)