Első Magyar Jogi Könyvszalon megnyitóbeszéde¹

| Cikkrészlet

with Nincs hozzászólás
Szerző:
Czine Ágnes alkotmánybíró, Alkotmánybíróság; egyetemi tanár, rektori feladatokkal megbízott rektorhelyettes, KRE

Tisztelt Elnök Urak, Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Tisztelt Könyvkiadók, tisztelt Kollégák, kedves Hallgatók, áldás békességgel és sok szeretettel köszöntöm Önöket itt a Károli Gáspár Református Egyetem Közössége nevében a Károlyi-Csekonics Palotában.

Tisztelettel köszöntöm az Első Magyar Jogi Könyvszalon megnyitóünnepségén megjelent közjogi méltóságokat, Sulyok Tamást az Alkotmánybíróság elnökét, Prof. Trócsányi László elnök urat, Bánáti János elnök urat, Nyilas Mihály urat a Vajdasági Jogász Egylet elnökét, igazságügyi miniszteri államtitkárt, Pásztor Bálint urat, a szerbiai parlament képviselőjét, a határon inneni és határon túli jogtudósokat, jogászokat, könyvkiadókat, oktatókat, joghallgatókat és minden kedves vendégünket.

Örömmel jelentem be, hogy a Köztársasági Elnök Úr vállalta az esemény fővédnökségét és köszöntővel, jelenlétével megtisztel bennünket.

Ön itt egy cikkrészletet talál. A teljes írást az Alkotmánybírósági Szemle nyomtatott változatában olvashatja el. Előfizetni a folyóiratra itt tud.


[1] A szöveg a 2021. szeptember 18-án elhangzott megnyitóbeszéd szerkesztett változata.